21 mai 2024

Curs de educație vestimentară și stil personal

Formular de înscriere la curs

Curs de educație vestimentară și stil personal

CURS DE EDUCAȚIE VESTIMENTARĂ ȘI STIL PERSONAL
Lector: IRINA MARKOVITS

• DEBUT CURS: 23 octombrie 2023
• Durata: 5 săptămâni, 10 ședințe
• Program: Luni și Miercuri, 19.00 - 21.00
• Taxa: 1.500 lei (plata se poate efectua în două etape: 750 lei la debutul cursului și 750 lei în maxim trei săptămâni de la debut)
• Lector: IRINA MARKOVITS, stilist
• Cursul se desfășoară ONLINE prin intermediul platformei ZOOM.

Scopul cursului: bazele stilismului personal pentru explorarea si actualizarea stilului propriu; informații, instrumente si exerciții de stilism personal; dezvoltare personală; oferirea unei experiențe circulare de curs care îmbină teoria, practică si feedbackul din partea unui stilist cu experiență.

Cursul se adresează persoanelor pentru care stilul personal e o preocupare constantă si își doresc informații structurate; persoanelor care doresc să își contureze, identifice si/ sau actualizeze propriul stil; persoanelor care doresc sa facă alegeri vestimentare coerente, clare, aliniate personalității si imaginii dorite.

Despre lectorul nostru:

Irina Markovits

În ultimii 15 ani a lucrat ca stilist personal cu sute de femei (de la 17 la 77 de ani, de la mărimi XS la XXL), fie în sesiuni individuale, fie la cursuri și workshopuri de modă și stil personal. Le-a ajutat să descifreze cele mai importante principii ale stilismului personal, pentru ca apoi să le aplice garderobei și stilului lor.

După o perioadă ca jurnalist în presa feminină, în 2004 a decis să îşi pună altfel la lucru educaţia stilistica, peniţa, "ochiul" antrenat pentru frumos, simţul critic şi experienţa practica în lucrul cu femeile. În acel an a deschis Image Matters, primul birou de consultanţă de stil şi imagine din România, iar 2 ani mai tîrziu a lansat blogul StyleDiary.ro.

Astăzi nu mai crede în reguli bătute în piatră, cu atât mai puțin în rolul vindecător al shoppingului sau în strălucirea tendințelor din modă. Știe însă că nu există două femei la fel, chiar dacă îşi construiesc garderoba cu haine din aceleași magazine, chiar dacă au aceeași profesie, aceeași silueta, aceeași vârstă. Ba mai mult, crede că alegerea unei ținute ar trebui să fie făcută în fiecare dimineaţă cu ușurință, cu calm, cu bucurie, pentru ca tot restul zilei să fie trăită diferit.

Activitatea de stilist a recomandat-o pentru proiecte de fashion styling cu Bucuresti Mall Vitan, Baneasa Shopping City, AFI Cotroceni, City Park Mall Constanta, Marks&Spencer Romania, La Redoute, Orsay, Stefanel, Debenhams, NISSA, C&A Romania, Lee Cooper, Il Passo, Weekend MaxMara, Sephora, Peroni, Oriflame, OPTIblu, Karen Millen, Kenvelo si multi altii, şi pentru o selecţie de branduri (Polo U.S. Assn, Orsay, Nissa) a creat programe interne personalizate de Retail Training.

Munca Irinei nu se limitează doar la stilism personal și imagine individuală. A colaborat cu multe companii care au descoperit că un angajat le poate fi ambasador discret, prin imaginea profesională. Adobe, Endava, Sanofi-Zentiva, GDF Suez, Petrom/ OMV, Procter & Gamble, IBM/ Lenovo, Accenture, Holcim, Oracle, Sephora, Renault-Dacia, Groupama, Avon, Deutsche Bank, OTP Bank, UniCredit, Air France, British-American Tobacco, Cargill, Kaufland, Genpact, Poerner, LifeCare, Merck, Google România, Scania sunt doar câteva dintre ele.

Îi puteți citi articolele pe www.stylediary.ro
Vă puteți conecta cu ea pe Instagram la www.instagram.com/irina.markovits

Elemente din tematica cursului:

Introducere

Psihologia stilului.
Definiția stilului personal si elementele care îl construiesc. Trăsături de personalitate exprimate prin alegerile vestimentare. Cât de individual ne este stilul si cât de influențabili suntem? Explorarea propriilor repere stilistice. Include tema in clasa

Stiluri vestimentare personale.
Legătura dintre personalitate si alegerea vestimentației. Arhetipuri (clasic, romantic, sport, contemporan, creativ) si hibrizi stilistici. Identificarea si explorarea stilului vestimentar propriu. Include tema practica, in clasa.

Silueta si stilul personal.
Identificarea conformațiilor feminine. Tipuri de siluete si proporții corporale. ABC-ul ținutelor (accentuare, balansare, camuflare). Principii de stilism vestimentar: folosirea detaliilor vestimentare pentru reconturarea/ echilibrarea siluetei (linii, croieli, culori, forme, lungimi, accesorii). Influenta proporțiilor siluetei în alegerea imprimeurilor, bijuteriilor, accesoriilor. Cele mai frecvente greșeli vestimentare. Formule stilistice pentru fiecare tip de silueta.

Cromatica si stilul personal.
Alegerea culorilor în funcție de fizionomie. Identificarea tipologiilor cromatice. Caracteristicile culorilor: temperatură, luminozitate, intensitate, contrast. Reguli si principii cromatice: cate culori purtam, cum le purtam (ton sur ton, monocromatic, multicolor, color blocking, print mix). Reguli de combinare cromatica.

Your Best Outfits.
Creare si styling a 3 ținute pe baza elementelor deja existente in propria garderoba, ținând cont de stilul vestimentar propriu, stil de viată, silueta, cromatică, accesorii, ocazie. Prezentare practica, individuala.

Moodboard-ul: instrument de lucru pentru construirea propriului stil.
Crearea propriei "povesti" stilistice. Cum folosești Pinterest pentru construirea stilului propriu. Cum utilizezi moodboardul pentru a clarifica si identifica preferințele stilistice, ținutele-cheie, direcția stilistica, planificarea garderobei, viziunea stilului propriu. Noțiuni de comunicare vizuala si estetica: simetrie / asimetrie, puncte focale, proporții, atmosferă, detalii.

Viziunea propriului stil si a garderobei proprii.
Construirea unui moodboard complet, care sa ilustreze direcția stilistica, inspirația pentru stilul propriu (outfits, style icons, cuvinte-cheie, paleta cromatica, accesorii) si viitoarea garderoba proprie. Prezentare individuala, practica.

Garderoba proprie
Curatorierea, planificarea si construcția garderobei. Piese fundamentale pentru orice garderoba. Elemente de accent. Piramida necesitaților din garderoba. Stabilirea bugetului si calendarului de shopping.

Trendurile
Definitia si identificarea unui trend (elemente, detalii, caracteristici). Nasterea si difuzarea tendințelor: agenții de trend forecasting, cool hunting, modalitati de răspândire a tendințelor. Ciclicitatea si ritmurile modei. Cele mai recognoscibile si reciclate trenduri. Cum si daca trendurile ne influențează. Astăzi avem trenduri in garderoba? Folosirea tredurilor pentru actualizarea stilului SAU pentru înțelegerea propriei evoluții estetice. Tema practică/ interactivă, in clasa: documentarea tendințele sezonului in curs; discutarea tendințelor actuale.

Stilism personal aplicat.
Construirea a 2 ținute diferite de către fiecare cursant(a), conform principiilor învățate la cursurile 6 si 7 (identificarea siluetei, construire de outfit, armonie cromatica, accesorizare, creativitate). Locație: magazin sau showroom al unui cunoscut brand fashion.

Pentru înscrierea la curs vă rugăm să completați Fișa Cursantului și să o atașați în următorul formular de înscriere:

Cerere de Înscriere la Curs de Educație Vestimentară și Stil Personal

*
*
*
*

Atașează Formularul de Înscriere la Curs completat. Formularul de Înscriere poate fi descărcat AICI. Tip de fișier permis: doc, docx, pdf, jpg, jpeg, png. Dimensiune maximă fișier: 1MB.

*
CAPTCHA image

Codul de securitate antispam

Înscriere la cursuri