Cursuri de actorie și dezvoltare personală pentru copii și adolescenți

Formular de înscriere la curs

CURS DE ACTORIE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ
PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI

SEPTEMBRIE 2021

Desfășurate într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, cursurile de actorie dedicate copiilor urmăresc, în mod special, dezvoltarea lor personală. Cu ajutorul exercițiilor și tehnicilor specifice artei actorului, grație rolurilor pe care le vor invăța și interpreta (fiecare după posibilitățile vârstei și abilitătilor personale), sub bagheta magică mânuită cu multă grijă și dragoste dar și cum mult profesionalism de profesorii noștri, copiii vor învăța să se (re) descopere, să aibă încredere în sine, să își folosească imaginația și creativitatea într-un mod constructiv, să interacționeze cu cei din jurul lor, să comunice cu ușurință, să respecte și să fie toleranți sau să se adapteze rapid noilor medii și situații de viață.

 • Durata cursului: Cursul se desfasoară pe parcursul anului scolar 2021-2022
 • Program curs: Duminică
 • Grupa de vârstă 6 -10 ani: ora: 10.00 – 12.00
 • Grupa de vârstă 11 – 14 ani: ora: 12.00-14.00
 • Grupă adolescenți: ora 14.00 – 16.00
 • Taxa: Abonament lunar 300 lei / lună. Se vor respecta și scuti de la plată vacanțele școlare și zilele libere naționale.
 • Debut curs: 19 septembrie 2021
 • Profesori: Monica DAVIDESCU, Cosmin VIJEU
 • Profesor invitat: Florin ZAMFIRESCU
 • Grupele sunt formate dintr-un număr minim de 8-10 cursanţi.

Finalitate: Diplomă de absolvire oferită de Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”.
Toți cursanții vor fi “actori” intr-un spectacol pentru copii pe scena Sălii Dalles, scenă cu renume in peisajul cultural bucureștean. Spectacolul va fi oferit publicului larg, iubitor de teatru.
Obiectivele cursului:

 • Dezvoltarea abilității de integrare, comunicare și cooperare în grup – Cursurile de teatru permit interacțiunea intre copii, se leagă prietenii noi, se creează situații diverse în care copii invață să se respecte și să lucreze in echipă;
 • Îmbogățirea vocabularului și a culturii generale – Poeziile, fabulele, textele din literatura română sau universală (adaptate vârstei si ințelegerii lor) îi vor ajuta pe copii să-și imbunătățească vocabularul, să cunoască lucruri interesante despre autorii textelor, despre contextul istoric sau social la care fac referire, fapt care va conduce la îmbunătățirea nivelului cultural;
 • Abilitatea de a vorbi în public – Interpretarea unui rol pe o scenă, în fața unui public curios, ritmicitatea tonului, dicția, forța rolului il vor ajuta pe copil să-și dezvoltate abilitatea de a vorbi in fața colegilor, prietenilor, profesorilor, să își învingă timiditatatea iar, in viitor, suntem convinși că toată această pregătire il vor ajuta atât la școală dar și in viața de zi cu zi.
 • Dobândirea încrederii în forțele proprii și creșterea stimei de sine – Suntem convinși că rolurile vor fi interpretate majestos, aprecierea publicului va exista, aplauzele nu vor conteni și la fel de convinși suntem că, în acest fel, vom stimula increderea în forțele proprii;
 • Îmbunătățirea expresivității corporale și vocale – copiii vor învăța să își coordoneze miscările și gesturile, vor învăța că toate aceste au o semnificație și că ele transmit un diverse mesaje;
 • Exersarea memoriei, atenției și gândirii – Cu toate că la prima vedere citirea, învățarea și interpretarea unui rol nu par prea complicate, totuși efortul pe care copilul îl depune în acest sens îl va ajuta să îmbunătățească toate aceste procese intelectuale.
 • Stimularea autocontrolului – Copiii invață să își stăpânească emoțiile, să le canalizeze intr-un mod pozitiv, să depășească temeri și să indrăznească să controleze diversele situații pe care le intâlnesc.
 • Autocunoaștere – Intrând “în pielea” unui personaj, pretizând chiar și pentru scurt timp că sunt altcineva, copiii se descoperă, înțeleg mai multe lucruri despre ei înșiși și despre ceilalți, descoperă trăsături de caracter care aparțin personajelor, dar nu și lor, încep să înțeleagă profunzimi ale caracterului, ale emoților, ale valorilor morale și cum acestea influențează acțiunile oamenilor.

Profesorii noștri:

MONICA DAVIDESCU, actriță a Teatrului Național București, având peste 25 de ani de experiență neîntreruptă pe scenele teatrelor din București și din țară.
Absolventă a Cursului Pedagogie în Arta Actorului – UNATC, secția Actorie, absolvită cu licență în 1998 .

Cursuri dedicate copiilor:
2015-2016 “Atelierul de voce – Loredana Groza”.
2016- 2018 Acting Dream Academy,
Membru al juriului în Festivalurile de Teatru pentru Adolescenți Victoria Art,
Membru al juriului în Festivalurile de Muzică Belle Arti,
Profesor coordonator al programelor de dezvoltare personală, mișcare scenică în taberele Belle Arti.
Manualele dedicate lucrului cu copiii adaptând exercițiile și situațiile la categoria lor de vârstă:
Improvizație pentru teatru, de Viola Spolin, UNATC PRESS
Manual de dicție: “Șase sași în șase saci”, de Carmen Ivanov
“Nașterea actorului” de Liviu Lucaci, Unatc Press
“O poetică a artei actorului: analiza procesului scenic”, Ioan Cojar, UNATC PRESS
“Munca Actorului cu sine însuși” Stanislavski

COSMIN VIJEU, actor, colaborator al Teatrului Elisabeta, Teatrului Principal, Sala Dalles, Teatrelli, Teatrul Rosu, Opera Comică pentru Copii, având o activitate neîntreruptă din 2011 pe scenele teatrelor din București și din țară.
Absolvent al UNATC – LICENȚĂ – promotia 2014, profesor coordonator Florin Zamfirescu.
Absolvent al UNATC – MASTER – promoția 2016, profesor coordonator Gelu Colceag.
Profesor al Atelierului de voce, muzică și teatru “Loredana Groza” încă din anul 2015. Spectacole montate cu copiii: “Motanul Încălțat”, “Fata Împăratului se mărită”.
Experiență în cursuri de actorie cu copiii, jocuri de improvizație, dicție, atenție distributivă, dans, memorie, ritm.

Cursuri de actorie și dezvoltare personală pentru copii și adolescenți

 

Înscriere la cursuri