21 iunie 2024

Curs de fotografie pentru elevi (10 ani+) – începători

Formular de înscriere la curs

CURS DE FOTOGRAFIE PENTRU ELEVI (+10)

MODUL: ÎNCEPĂTORI

Durată: 10 şedinţe

 • Debut curs: 14 octombrie 2023
 • Program: Sâmbătă, ora 11.00
 • Taxa: 600 lei (plata se efectuează în doua etape: etapa I - 300 lei, la debutul cursului; etapa II - 300 lei se achită in decurs de o lună de la debutul cursului).
 • Profesor: Nadina Stoica

Cursul de fotografie se adresează copiilor, pasionaţi de fotografie, care au împlinit vârsta minimă de 10 ani, deţin un aparat de fotografiat sau un telefon smart şi au cunoştinţe minime de utilizare a calculatorului.
Copiii vor învăța în cadrul orelor practice cum se folosește aparatul de fotografiat, cum se realizează o fotografie corectă, din punct de vedere tehnic, cum se surprind obiectele şi lucrurile din jurul nostru și cum să-și arhiveze, prin intermediul fotografiei, familia, prietenii, gândurile și viața.
Vom învăța funcţiile și setările de bază ale aparatului de fotografiat, vom deprinde noţiuni de fotocompoziţie: cromatică şi încadrare, precum si noţiuni de tehnică şi perspectivă în vederea realizării unor fotografii.

Elemente din tematica cursului:

 • Explicarea termenilor fotografici – funcţiuni şi setări ale aparatului
 • Noţiuni de fotocompoziţie şi culoare
 • Fotografia de portret
 • Diverse obiecte în fotografii – tehnică şi perspectivă
 • Fotografia de natură/Fotografia de călătorie/Peisaj
 • Fotografia urbană – fotografia de stradă şi de arhitectură
 • Realizarea unui proiect fotografic.

Orele practice se desfăşoară în cadrul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Grădina Botanică, Centrul Vechi, muzee, parcuri etc.
La finalul cursului se va organiza o expoziție, deschisă publicului, cu fotografiile realizate de cursanti si se va acorda Diploma Centrului Metropolitan de Educație si Cultură „Ioan I. Dalles”.

Lectorul nostru:

Nadina Stoica este absolventă a secției Foto-Video, licență și master, în cadrul Universității Naționale de Arte din București. În proiectele sale artistice își concentrează atenția asupra antropologiei sociale și culturale, în centrul interesului său aflându-se relația dintre om și spațiu. Fotografia îi definește demersul artistic, fiind transpusă în cărți, colaje, video, obiecte și instalații. De asemenea, este interesată de lucrul cu comunitatea, de practica pedagogică în contextul fotografiei și de cum aceasta poate deveni în sine o lucrare de artă definită prin procesul de lucru.

A participat la numeroase expoziții de grup naționale și internaționale, proiecte culturale și ateliere de creație, printre care se numără: Finding home digital display, Tate Britain, London, UK; Istorii Declinate, MNAC, București, România; Inside, PHmuseum Lab, Bologna, Italia; The 2nd International Student Biennale of the Art of Book [s]buk2, Belgrad, Serbia; #EVERYDAYDORAMAAR Uniqlo Tate Lates, on display, Tate Modern, Londra, UK; workshop Temps Zero, SwitchLab, București, România; Photobook Masterclass with Calin Kruse (dienacht publishing), SwitchLab București, România.

Curs de fotografie pentru elevi (10 ani+) - începători

 • Imagini curs ian. 2023

 • Imagini curs 2020

 • Fotografii, 2019

     

 • Imagini Curs de Fotografie pentru Elevi, 2018

 • Imagini Curs de Fotografie pentru Elevi, 2017. Orele practice au avut loc în cadrul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, căruia îi mulțumim pentru colaborare.

curs fotografie pentru elevi updalles 1 curs fotografie pentru elevi updalles 2 curs fotografie pentru elevi updalles 3

curs de fotografie pentru copii up dalles 1 curs de fotografie pentru copii up dalles 2 curs de fotografie pentru copii up dalles 3 curs de fotografie pentru copii up dalles 4 curs de fotografie pentru copii up dalles 5 curs de fotografie pentru copii up dalles 6 curs de fotografie pentru copii up dalles 7 curs de fotografie pentru copii up dalles 8 curs de fotografie pentru copii up dalles 9 curs de fotografie pentru copii up dalles 10 curs de fotografie pentru copii up dalles 11 curs de fotografie pentru copii up dalles 12 curs de fotografie pentru copii up dalles 13 curs de fotografie pentru copii up dalles 14 curs de fotografie pentru copii up dalles 15 curs de fotografie pentru copii up dalles 16 curs de fotografie pentru copii up dalles 17 curs de fotografie pentru copii up dalles 18 curs de fotografie pentru copii up dalles 19 curs de fotografie pentru copii up dalles 20

curs-foto-copii-1 curs-foto-copii-2 curs-foto-copii-3 curs-foto-copii-4

Înscriere la cursuri