23 iulie 2024

Arta lucrului manual

Formular de înscriere la curs

ARTA LUCRULUI MANUAL
Învățăm împreună să croșetăm și să tricotăm!

• Data de debut: 16 noiembrie 2022
• Program: miercuri si vineri, de la ora 17:30
• Taxa: 800 lei (plata se efectuează în două etape: etapa I – 400 lei, la debutul cursului; etapa II – 400 lei, se achită în decurs de o lună de la debutul cursului).
• Lector: Violeta Vasilescu
• Cursul de desfășoară de două ori pe săptămână, câte 3 ore didactice și are un total de 10 ședințe (o oră didactică are 45 de minute).

Croșetatul și tricotatul oferă atât oportunitatea de a crea produse unicat pentru persoane îndrăznețe, permitându-le în acest mod să își exprime personalitatea și creativitatea, precum și un prilej de destindere și relaxare.
Cursul de față se adresează atât începătoarelor, prin explicațiile elementare privind tehnica lucrului cu croseta și andrelele, cât și celor care cunosc aceste tehnici și care vor găsi aici o gamă variată de modele, dar și o comunitate a unei pasiuni.
Diferența dintre crosetat si tricotat poate fi destul de greu de înțeles, mai ales pentru persoanele care sunt începătoare în acest domeniu, diferența considerabilă observându-se doar în tehnicile de realizare a produselor finite.

Elemente din tematica cursului:
Noțiuni de bază in cunoașterea împletiturilor croșetate
Cunoașterea materialelor folosite
Croșeta. Crosetele sunt de diferite grosimi, în funcție de firele cu care lucrăm.
Firele de lucru. Firele de lucru sunt din bumbac, lână sau fibre sintetice.
Tipuri de împletitiri croșetate.
Jeteu, ochi de lanț, piciorus mare redus, piciorus mic, ochi alunecat, picioruș dublu, piciorușe mari unite, picouri etc.
Înmulțirea ochiurilor, scăderea ochiurilor.
Realizarea unor produse croșetate.

Notiuni de bază în cunoașterea împletiturilor tricotate

Materialele folosite la împletiturile tricotate.
Andrele. Fire de tricotat.
Andrelele sunt alese în functie de grosimea firului de tricotat, începând de la cele mai mici, de 2 mm până la cele mai groase, de 5 mm, 6 mm sau foarte groase, de 8 mm, 10 mm sau 16 mm. Firele de tricotat sunt din bumbac lână, mătase vegetală, fibre sintetice.
Tehnici de lucru. Montarea ochiurilor pe andrea, înmultirea ochiurilor, scăderea ochiurilor, ochi pe față, ochi pe dos, punct lenes etc.
Realizarea unor produse tricotate.

FINALITATE CURS:
– EXPOZIȚIE COLECTIVĂ
– DIPLOMA DE PARTICIPARE OFERITĂ DE CENTRUL METROPOLITAN DE EDUCAȚIE SI CULTURĂ „IOAN I. DALLES”

 

Înscriere la cursuri